Eerbare kleding

Ruim een jaar geleden las ik de tekst in 1 Timotheüs 2:9, daarin roept Paulus de vrouwen op om zich  te tooien met eerbare kleding. Ik ben met de bijbel opgegroeid en ik kende deze tekst wel verstandelijk, maar terwijl ik deze tekst las was het alsof een bom in mijn hart landde. Ik kwam tot het besef dat ik deze waarheid mij nooit persoonlijk heb aangetrokken.
Misschien herken je dat wel, sommige teksten heb je misschien wel 100 keer gelezen en opeens kan een tekst zo diep landen.
Dat gebeurde dus ook met de tekst uit Timotheüs. Ik wist totaal niet wat de Heere God bedoelde met eerbare kleding. Dit klonk vanuit mijn vlees zo hopeloos ouderwets, ik zag me al lopen in een nonnen gewaad.


Ik heb toen heel eenvoudig  aan de Heere gevraagd of Hij me wilde laten zien wat Hij bedoelde met eerbare kleding.Zoektocht
Ik kreeg een honger om opzoek te gaan wat de Heere God bedoelde met eerbare kleding. Via Google kwam ik op de site van Christapedia over eerbare kleding: 
Deze site zette mij tot nadenken en het gaf een stuk uitleg over de Bijbeltekst uit Timotheüs.

Via internet kwam ik op verschillende Blogs van vrouwen die uitleggen waarom ze bepaalde kledingstukken wel of niet dragen. Mijn denken begon te veranderen. Ik kreeg steeds meer inzicht in het effect wat kleding heeft op mannen en zelfs op vrouwen.
Ik zag dat de mode zo gericht was op het sexy zijn. Korte rokken lieten mijn benen zien, door strakke broeken was het silhouet van mijn benen zichtbaar en werd de vorm van mijn billen weinig verhuld. Strakke bovenkleding lieten de vorm van mijn borsten zien, laag ingesneden truitjes gaven een goede inkijk, laat staan als ik bukte.

Berouw
Toen ik dit ging beseffen kreeg ik een diep berouw dat ik al die jaren niet eervol met mijn lichaam ben omgegaan.
Als ik nu terug kijk op wat de Heere God mij heeft laten zien door Zijn Woord en heeft laten beleven dan zie ik een Heilige God met een groot Vaderhart. De Heere God wil mij geen wetten opleggen hoe iets moet. Hij wil me laten zien waarom Hij iets in Zijn woord heeft laten optekenen en eigenlijk kom ik altijd tot de conclusie dat het gaat om de eer van Zijn Naam door mijn leven heen.


Zelfonderzoek Ik kwam erachter dat de sexy gerichte mode effect had op mezelf en op mijn omgeving. Daarbij ging ik mezelf  5 vragen stellen en die wil ik graag met jullie delen:·         Mijn  lichaam is een tempel van de Heilige Geest. Bij het besef dat de allerhoogste, allerheiligste God door middel van zijn Heilige Geest in je woont waarom zou je lichaam dan willen onteren door oneerbaar met je lichaam om te gaan?·         Als je getrouwd bent is je lichaam voor je man, waarom zou je eigen lichaam op wat voor manier dan ook aan andere mannen willen laten zien?·         Het kijkgedrag van mannen is hun eigen verantwoordelijkheid, maar wat wij aantrekken is onze verantwoordelijkheid. Waarom zou ik mijn broeders in Christus tot struikelen laten brengen? Waarom zou ik de man van een zuster in Christus willen verleiden?·         Door de sexy mode is er veel jaloezie onder de vrouwen. We kennen veel onzekerheid over ons eigen lichaam omdat we het lichaam van een ander mooier vinden. Waarom zou je met het laten zien van je lichaam door weinig onthullende kleding met andere vrouwen willen concurreren, jaloezie willen opwekken?·         De laatste vraag en misschien wel de ingrijpendste vraag voor je zelfbeeld, Waar is je zelfrespect in de mode van tegenwoordig?


Gebedspunt: Here God wilt U mij helpen om in te zien wat U bedoelt met eerbare kleding?
9 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige blog Channa. Mooi onderwerp ook om over na te denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig onderwerp en blog ik ga eens op onderzoek uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi blog......ik draag zelf nooit van dit sorot kleding omdat het sowieso mijn hele kledingstijl niet is maar mijn jongste zusje wel. Ik weet dat mijn ouders m'n mijn moeder het daar enorm moeilijk mee heeft. Vandaag ga ik, en ik doe dat alleen bij speciale gelegenheden, naar de kerk. Het kost me enorm veel pijn en energie maar vandaag is een bijzondere dag want Eline mag met haar gitaar drie liedjes spelen en daar wil ik graag bij zijn. Ik blijf dus ook zolang mogelijk liggen en doe daarna mijn jurk aan met spaghetti bandjes en neeeeee ik ga niet zo in de kerk zitten, het is een geweldig leuke jurk en kan prima op m'n balkon maar zelfs als ik niet naar de kerk ga maar naar bijv mijn ouders doe ik er altijd het bijpassende vestje overheen........zodat ik geen aanstoot kan geven aan anderen mensen.
  Ik vind dit een geweldig mooi blog, past ook heel mooi binnen de tijd vd kleding want het is echt moeilijk, jurkjes, rokken zijn kort, broeken zijn soms zoooooo strak dat ik me alleen al afvraag hoe mensen ze sowieso aan krijgen en shirts, of topjes zijn vaak enorm uitgesneden, strak of kort. Wat dat betreft is het altijd weer een hele uitdaging om kleren te kopen die passen bij je christelijke levenswandel.😉❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je reactie! Ik hoop dat het een fijne dienst is geweest, ondanks je pijn. Leuk een beetje humor van je, haha. Mooi om te horen dat je aangeeft dat je geen aanstoot wil geven. Het bemoedigt mij weer dat er nog steeds vrouwen zijn die daar op letten. Het is inderdaad lastig om kleding te vinden, maar met hulp van de Heere God is het mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is er een winkel waar er eerbare rokken zijn dat voor jongeren geschrikt zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In nederland is er niet echt een specifieke winkel met alleen maar eerbare rokken, helaas... voor mezelf vind ik ze via marktplaats, markt, gewone kledingzaken

   Verwijderen
 6. Wat bijzonder. Ik ben al een tijd opzoek hiernaar. De Heer gaf dit al een tijdje aan bij mij maar ik wist niet zo goed hoe of wat met eerbare schoonheid. Hartstikke bedankt voor het toevoegen op Facebook! Mijn gebed is verhoort!

  Zijn Shalom!

  Diana.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Diana, wat ontzettend mooi en bemoedigend dat de Heere God dit op je hart legt! Fijn om te horen dat Hij bij meerdere vrouwen in hun harten werkt!! Bedankt voor het delen. Ook Zijn Shalom toegebeden!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie. Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat hij verschijnt onder het bericht.