Verleid door een chocolade taart!

Stel je voor dat je al een tijd niet gegeten hebt. Je komt thuis en je ziet een heerlijke chocolade taart op de tafel staan. Je wordt als het ware naar de taart toe getrokken, het water loopt je al in de mond.

Ondanks dat je niet weet van wie die taart is en beseft dat de chocolade taart niet gezond voor je is, overweeg je een aantal opties:
·         Je neemt een klein likje en hoopt dat niemand het ziet.
·         Je neemt je voor om een stukje te nemen, maar voordat je het weet is de halve taart op.
·         je rechtvaardigt jezelf en vind dat je best recht hebt op een stuk chocolade taart.

Wat je ook kiest de verleiding is erg groot!


Waar ik naar toe wil gaan is dat wij vrouwen niet begrijpen hoe groot de verleiding voor de man is wanneer ze het silhouet van een vrouw zien. We weten dat een man erg visueel ingesteld is, maar we snappen er niks van.
De hersenen van een mens bestaat even heel simpel gezegd uit twee onderdelen: het voorste gedeelte daar denken we mee, het achterste gedeelte daar verwerken we de dingen die op ons af komen zonder dat we daar iets aan kunnen doen. Bijvoorbeeld, je ziet de taart, het water loopt je in je mond. Dat zijn dingen die automatisch gebeuren, daar heb je geen vat op!

Op hersenscans is aangetoond dat wanneer een man vrouwelijke vormen ziet, het achterste gedeelte van de hersens oplicht. Daar heeft een man geen vat op, dat gebeurt gewoon. Dit is een automatische biologische reactie, net zoals ademen.

Bij vrouwen blijft op de scan dat gedeelte gewoon donker. Op zich wel herkenbaar, als ik een knappe man zie, dan denk ik: knappe man, die heeft de Heere God mooi gemaakt. Het is iets wat ik denk, daar zit geen aantrekkingskracht bij.

Door middel van de voorkant van de hersenen heeft een man de keus om nee te zeggen tegen deze beelden. Hij kan gedachtes krijgsgevangen maken van Christus:  2  Korinthe 10:5 wij nemen elke gedachte gevangenen om die te brengen tot de gehoorzaamheid aan Christus
Maar je kan je voorstellen dat in deze cultuur een man wordt gebombardeerd met beelden van borsten, benen en billen, de drie B's. Niet alleen op tv, internet of reclameborden,maar ook in real life, op het werk, school en zelfs in de gemeentes/ kerken. Dit gedeelte van de hersenen is overactief!

De vraag aan ons vrouwen  is: 

Willen we de mannen helpen om dit probleem kleiner te maken? Of helpen we mee het probleem voor  de mannen groter te maken en dat zo te houden?

Gebedspunt: Heer wilt u mijn hart zo bewerken dat ik het verlangen krijg om in mijn kledingkeuze rekening te houden met de visuele gevoeligheid van een man?
Reacties

 1. Mooi uitgelegd! Goed om over na te denken en je bewust van te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mogen alle vrouwen die overweging hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem7/03/2016

  Leuk stukje, blijft een intrigerend onderwerp. Heb er zelf ook een keer een blogserie over geschreven: https://forihaveseen.nl/tag/5-delige-serie-over-seksverslaving Ben zelf wel meer geneigd de verantwoordelijkheid te houden bij de man, niet de kledingkeuze van de vrouw. Je zou anders het wel eens gehoord 'ze vroeg er om' in de hand kunnen werken. Groet, Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je reactie Erwin! Ik zal je serie eens uitgebreid lezen! De gedachtes van een man zijn inderdaad niet de verantwoordelijkheid van de vrouw, in Spreuken 4:23 roept de Heere God op om je hart te bewaken. Daarnaast zijn we geroepen tot vrijheid, alleen niet tot de vrijheid die aanleiding geeft aan het vlees: maar dien elkaar door de liefde( Galaten 5:13), zie ook dit artikel: http://eerbare-schoonheid.blogspot.nl/2016/05/moeten-mannen-maar-niet-kijken.html Waarom zou ik mijn broeders in Christus en de mannen van mijn zussen in Christus niet willen dienen om geen aanleiding te zijn voor hun vlees?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie opmerking. Ik vind wat Erwin zegt ook goed. Mooi om het allebei in je achterhoofd te houden en na te denken bij wat je doet.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat hij verschijnt onder het bericht.