Geef mij Jezus

Hallo Dames, ik wil heel graag een video met jullie delen, wat mij al een paar dagen zo diep raakt.  Na een paar video's van Lindsay Kirkland bekeken te hebben vond ik het zo mooi dat haar uiterlijk zo eenvoudig en puur is, eigenlijk wordt mijn aandacht maar op 1 iemand gericht: de Heere Jezus.
Het nummer heeft als hoofd tekst: je mag de hele wereld hebben, maar geef mij Jezus.
De vraag die mij bij naar boven komt is de volgende:
Als Jezus echt de enige is Wie we belijden nodig te hebben, waarom richten we ons hart zo vaak op wereldse dingen die  tijdelijk zijn en verloren gaan? Waarom is het verlangen om erbij te horen (goedkeuring van andere mensen) zo groot?

Verlangen

Op momenten in mijn leven waarin ik heel dichtbij de Heere Jezus leef, wordt het verlangen naar goedkeuring van mensen minder. Door het geloof in de Heere Jezus is de Bron van het Leven in mijn hart gekomen met een verlangen dat ik Hem steeds meer leer kennen zodat Jezus op elk gebied in mijn leven wordt verhoogd en mijn gebed voor jou en voor mij is dat dit verlangen zal groeien en dat Jezus echt de Enige is die we nodig hebben en op Wie we ons hart richten.

Een mooi bijbels voorbeeld is de Samaritaanse vrouw:

Samaritaanse vrouw

Van het aardse water krijgen we elke keer weer dorst, het geeft geen voldoening, maar van het water van de Heere Jezus krijgen we geen dorst meer, het geeft eeuwige voldoening:
Johannes 4: 13 -14 Jezus zei tegen haar: ieder die van dit water drinkt zal weer dorst krijgen, maar wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven.
Door de ontmoeting met de Heere Jezus krijgt deze Samaritaanse vrouw een verlangen om van het levend water te drinken, ze vraagt aan de Heere Jezus: geef mij dat water. Jezus vraagt haar om haar man te halen, ze liegt niet, ze spreekt waarheid, ze heeft 5 mannen gehad, en de man waarbij ze nu is, is haar man niet. De Heere Jezus veroordeeld haar niet, Hij richt de aandacht op de Vader. We hoeven ons bij de Heere Jezus niet mooier voor te doen, door de Heere Jezus beter te leren kennen gaan we vanzelf meer in Zijn waarheid wandelen.
Maar de tijd komt en is nu, dat de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid, want de vader zoekt wie Hem zo aanbidden. God is Geest en wie Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid.

Getuigenis

Door de woorden van het getuigenis van deze Samaritaanse vrouw kwamen vele tot geloof in de Heere Jezus, in de Messias! Dit kwam niet doordat ze zich mooier voor deed dan ze was. De Heere God wilt onze getuigenis gebruiken, onze woorden, zodat  mensen net zoals de andere Samaritanen die tot geloof kwamen zullen zeggen: wij geloven niet meer om wat u zegt, want wij zelf hebben Hem gehoord en weten dat Hij werkelijk de zaligmaker  van de wereld is, de Christus. Johannes 4: 42. 

Bemoediging

Ik hoop en bid dat het lied voor jullie een bemoediging zal zijn, een tip; luister het in stilte:

Voor als we weer een nieuwe dag krijgen:

In de morgen wanneer ik wakker wordt: geef mij Jezus, geef mij jezus, geef mij jezus, je mag de hele wereld hebben, maar geef mij Jezus.

Wanneer we eenzaam zijn:

Wanneer ik alleen ben, geef mij Jezus, geef mij jezus, geef mij jezus, je mag de hele wereld hebben, maar geef mij Jezus.

Voor de zieke onder ons:

Wanneer ik sterf, wanneer ik ga sterven, geef mij Jezus, geef mij Jezus, je mag de hele wereld hebben, maar geef mij Jezus.


Ik Ben de Weg de Waarheid en het Leven, niemand komt tot de Vader dan door Mij, Johannes 14: 6

Reacties

 1. Heel mooi. Dank je wel. Ik vind het mooi dat je een stukje over de Samaritaanse schrijft in deze blog. Wie zouden wij zijn zonder Hem, als Bron? Ik wil ook graag dit mooie lied delen. Ik kende er zelf maar twee regels van :-) Maar omdat het in mijn hoofd schoot zocht ik het op. Liefs van Aritha.

  ezus, leven van mijn leven,
  Jezus, dood van mijne dood,
  die voor mij U hebt gegeven,
  in de bangste zielennood,
  opdat ik niet hoop'loos sterven,
  maar uw heerlijkheid zou erven,
  duizend, duizend maal, o Heer,
  zij U daarvoor dank en eer!

  2
  Gij, o Jezus, hebt gedragen
  lasteringen, spot en hoon,
  zijt gebonden en geslagen,
  Gij, des Vaders eigen Zoon,
  om van schuld en eeuwig lijden
  mij, verloor'ne, te bevrijden,
  duizend, duizend maal, o Heer,
  zij u daarvoor dank en eer!

  3
  Heer, verzoener van mijn zonden,
  Heiland, die mij hebt gezocht,
  die mijn boeien hebt ontbonden,
  en voor God mij vrijgekocht,
  ik, onrein in schuld verloren,
  ben opnieuw in U geboren:
  duizend, duizend maal, o Heer,
  zij U daarvoor dank en eer!

  4
  Dank, mijn Heiland, voor uw lijden,
  voor uw bitt're bange nood,
  voor uw heilig, biddend strijden,
  voor uw trouw tot in de dood,
  voor de wonden, U geslagen,
  voor het kruis, door U gedragen;
  duizend, duizend maal, o Heer,
  zij U daarvoor dank en eer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je mooie toevoeging Aritha. Zonder de Heere Jezus liggen we in de dood, t'is enkel en alleen maar genade,
   liefs Channa

   Verwijderen
 2. Hoi Channa,
  Al een tijdje kijk ik af en toe op je blog. Kwam bij je terecht omdat ik opzoek was naar eerbare kleding. Is dat nog te koop?? Hoe ziet dat eruit in onze tijd? Ik worstelde er al een tijdje mee. Ik was eerst opstandig en zei waar in de bijbel staat dat ik een rok moet dragen? En meer van dat soort dingen. Maar de Heer heeft mijn hart bewerkt en geduld met mij gehad.
  Sinds een paar weken bekijk ik de muziekvideo's van Lindsay en ik wordt er echt door bemoedigd wat een prachtige stem en boodschap.
  Tegelijk vraag ik waar vind nog zulke mensen? Wat zou ik graag broeders en zusters ontmoeten het is soms zo eenzaam de weg die ik aan het wandelen ben.
  De woorden van het lied raken me ook echt in het hart.
  Groetjes Eva

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. HOi Eva, in nederland is daar niet echt een specifieke winkel voor, aan de hand van hoe de Heere God mijn hart bewerkt heeft zoek ik mijn kleding uit, als ik iets niet eerbaar vindt koop ik het niet, Het is best wel even zoeken,maar de Heere God helpt je daarbij. Wat mooi dat je zo getuigd dat de Heere je hart zo bewerkt heeft, op het moment dat je het aan Hem overgeeft kan Hij ook je hart bewerken, bedankt voor het delen. Ik hoop dat je een gemeente hebt waar je broeders en zusters mag ontmoeten. Ik vind het zo mooi en bemoedigend hoe Paulus ons ook oproept in Efeze 4:1-2: Zo roep ik u op tot een wandel die de roeping waarmee u geroepen bent waardig is, in alle nederigheid en zachtmoedigheid, met geduld, door elkaar in liefde te verdragen. veel zegen en leg al je verlangens in gebed bij de Heere, veel zegen, liefs Channa

   Verwijderen
 3. Ja inderdaad daar ben ik ook achter gekomen ;-) Ik heb wat kleding in de kringloop gevonden. Ik heb nog een tip: neem een maat (soms wel een paar) groter. Zo zijn veel jurkjes/rokjes tegenwoordig erg kort en strak. Nu heb ik een jurk in XL gekocht, nu heeft hij een mooie lengte en zit niet strak. Mouwen kun je eventueel wat inkorten.
  Krijg jij veel vragen waarom je hierin veranderd bent?
  Ik krijg wel aanvallende vragen. Maar goed we mogen het doen uit liefde voor Hem.
  Helaas geen gemeente. (Door genade uit een dwaalkerk gekomen) Maar ons Heere Jezus Christus is er altijd :-) Dat doen we zeker, dankjewel! En bedankt voor de inspiratie op je blog.
  1 kor 3:16 Weet gij niet, dat gij Gods tempel zijt en de Geest Gods in ulieden woont? Daar mogen we eerbiedig mee omgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja kringloop vind je best veel, bedankt voor je tip, ga ik ook eens uitproberen! Nee, niet echt vervelende reacties, mensen kijken wel, en soms een reactie dat ik eerder ook wel anders kleedde, jammer dat je aanvallende reacties krijgt. Ja je zicht houden op de Heere Jezus Hij geeft vrede en rust! Graag gedaan en bedankt voor je bijbeltekst!

   Verwijderen
 4. Een erg mooi lied. Heb hier vele mooie herinneringen aan.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat hij verschijnt onder het bericht.