Moeten mannen maar niet kijken.

Ik bepaal zelf wat ik aantrek! Het is de eigen verantwoordelijkheid van een man om niet te kijken. Moet hij maar niet kijken, etc.

Dit soort gedachtes vond ik heel normaal, als ik nu terug kijk, waren dit zondige gedachtes. De Heere God zegt in Galaten 5:13: Want u bent tot vrijheid geroepen, broeders( Zusters), alleen niet tot de vrijheid die aanleiding geeft aan het vlees: maar dien elkaar door de liefde .

Bovenstaande gedachtes waren gedachtes van hoogmoed en liefdeloosheid. Christus leert ons om elkaar te dienen, niet om elkaar te laten struikelen.


Zowel de man als de vrouw hebben hun verantwoordelijkheid;

·         Man

In Spreuken 4:23 vertelt de Heere God : Bescherm je hart boven alles wat te behoeden is, want daaruit zijn de uitingen van het leven. Het hart moet dus voor iets beschermd worden, een man heeft ogen gekregen, hij ziet wanneer een vrouw mooi is, net zoals wij vrouwen zien wanneer een man knap is, daar is niks mis mee. Op het moment dat een man het geen hij ziet buiten zijn eigen vrouw naar zijn hart laat afdwalen en gaat begeren is het zonde.
Een mooi bekend voorbeeld in de bijbel is dat van David en Bathseba. David begeert de schoonheid van Bathseba, daar komt heel wat trammelant van. Hij zet uiteindelijk alles op alles om zijn zonde te bedekken. In de boete Psalm 6 lees je dat Davids ziel geschrokken is, zijn beenderen wegkwijnen, dit gebeurt als je verborgen zonde in je leven hebt net zoals bij David. Het is de verantwoordelijkheid van een man om wat hij ziet niet te begeren.

·         Vrouw

Bathseba stond zich te wassen op het dak. Het was aan het begin van de avond,maar het was nog niet donker genoeg, anders had David haar schoonheid niet kunnen zien. Ze had zich volgens de wet van haar onzuiverheid gereinigd.
In de bijbel lees je in deze situatie niets over dat dit een  zonde was van Bathseba. In onze gedachte wordt ze vaak in een kwaad daglicht gezet,maar daar lezen we niks van in de Bijbel. We weten ook niet hoeveel moeite David heeft gedaan om haar te zien baden. David had  in ieder geval zijn hart niet bewaakt.
Wat we hiervan als vrouwen kunnen leren is dat de naakte schoonheid van een vrouw op wat voor manier dan ook, de begeerte van een man kan aanwakkeren.
Als we dit weten, waarom zouden we de mannen niet helpen/ dienen om zijn hart te bewaken en onze kleding op wat voor manier dan ook niet uitdagend te laten zijn?

Een interessante uitleg over wat een vrouw met de man doet door de anatomische biologische reactie, kan je horen en zien in het filmpje van Shaunti Feldhahn;  
Helaas in het Engels,maar hopelijk wel goed te volgen.Boektip: De gedachte wereld van een man

Reacties

  1. Leuk om te lezen,wat je geleerd hebt. Krachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed om te horen dat het leuk is om te lezen, bedankt voor je reactie!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat hij verschijnt onder het bericht.