Uniek kledingstuk.


In het gedeelte waarin Paulus vrouwen oproept om eerbaar gekleed te gaan: Evenzo wil ik dat de vrouwen zich tooien met eerbare kleding, ingetogen en bezonnen, niet met het vlechten van het haar of met goud of parels of kostbare kleren, maar met goede werken. 1 Timotheüs 2:9, legt hij uit dat een Godvruchtige vrouw zich mag kleden met goede werken. 

Ik weet niet hoe het zit met jouw kledingkast? Maar de goede werken hangen niet vanzelf sprekend in mijn kledingkast.

Waarom koppelt Paulus eerbare kleding aan goede werken? Het doel achter eerbare kleding is dat we de aandacht niet richten op onszelf..... maar op God. Doordat we eerbaar gekleed gaan richten we de aandacht niet op ons lichaam en door dure kleding niet op onze status. Door onze goede werken wil de Heere God zijn reddende evangelie verspreiden zodat mensen Jezus Christus zien in onze levenswandel.

Door het offer van de Heere Jezus is het mogelijk om onze naaste lief te hebben, in Romeinen 13:10 staat: De liefde doet de naaste geen kwaad. Daarom is de liefde de vervulling van de wet. In ons dagelijks leven lopen we helaas heel veel tegen onze oude ik aan. We vinden onze eigen behoeftes belangrijker dan die van een ander. 

De liefde van Christus ligt in hele simpele dingen. Onze oude natuur wil graag in de spotlights staan, maar goede werken die voortkomen uit liefde voor de Heere Jezus zijn werken die door heel veel mensen niet opgemerkt worden. Als ik naar mijn eigen leven kijk betekent dat afzien van mezelf. Ik wil me bewust zijn dat alles wat ik doe uit liefde voor de Heere is: Kolossenzen 3:23: En alles wat u doet, doe dat van harte, als voor de Heere en niet voor mensen.

Praktische ideeën:
 • Kook een maaltijd voor iemand die in een drukke of heftige periode zit.
 • Nodig alleengaande mensen uit voor een maaltijd.
 • Brei, haak of quilt een deken voor een ander.
 • Bezoek oudere/ eenzame mensen.
 • Bak een taart voor een gezin.
 • Schrijf een kaart met een bemoedigend woord en Bijbeltekst.
 • Deel wat jezelf in overvloed hebt met een ander. Deel datgene wat je goed kan.
Gebedspunt: Heere God wil u mij helpen om gericht te zijn op Uw Zoon de Heere Jezus, zodat mijn hart op U gericht is. Maak mijn hart vol met liefde voor de ander zodat alle eer naar U toegaat. Laat mijn kledingkast vol zijn met goede werken en minder met kleding die de aandacht op mezelf richten.


Reacties

 1. Mooi geschreven en mooi praktisch gemaakt. Dank je voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankje! Praktische tips zijn altijd fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je een leuk blog Channa!
  Je kwam voorbij op Facebook en nu heb ik je blog gevonden....heel leuk en inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Dieneke, bedankt voor je spontane reactie. Veel lees en kijk plezier.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat hij verschijnt onder het bericht.