Wat is zichtbaar in jouw spiegel?

Vanuit een eerdere Blog hebben we door Gods Woord geleerd dat we een ander niet hoeven te veroordelen op wat zij draagt, maar hoe kunnen we elkaar scherp houden door op Gods Heiligheid gericht te zijn?
Wanneer we het onderwerp eerbare kleding bespreken met andere vrouwen is het goed om het onderwerp te verbreden, om ze na te laten denken over de manier waarop ze Christus weerspiegelen (of niet). In plaats van dat we een lijst met regels presenteren, daagt de bijbel ons uit om ons te bekleden met Christus.

Welke vragen kan je je zelf stellen?

 • Kennen we het evangelie al in onze levens / of als je een andere helpt: kent zij het evangelie al in haar persoonlijke leven? Galaten 3:26 Want u bent allen kinderen van God door het geloof in Christus Jezus. Door het geloof is Jezus Christus onze status, niet de merkkleding die we dragen, of niet de oneerbare kleding die gericht is op ons lichaam. Is Jezus Christus door het geloof in Hem jouw bekleding geworden?
 • Willen we dat de ander eerbare kleding leert aan de hand van onze regeltjes, of dat ze leert strijden met het Woord van God? Zodat het zwaard zijn werk kan doen, door gedeeltes van het hart open te leggen wat niet in overeenstemming is met Gods heiligheid. Efeze 4: 17: Dit zeg ik dan en getuig ervan in de Heere, dat u niet meer wandelt zoals de andere heidenen wandelen, in de zinloosheid van hun denken. vers 20: Maar u hebt Christus zo niet leren kennen. Een heilig leven gaat hand in hand met het kennen van Christus. 
 • Hoe bekleden we ons met Christus? Efeze 4:22 namelijk dat u, wat betreft de vroegere levenswandel, de oude mens aflegt, die te gronde gaat door misleidende begeerten, en dat u vernieuwd wordt in de geest van uw denken, en u bekleedt met de nieuwe mens, die overeenkomstig het beeld van God geschapen is, in ware rechtvaardigheid en heiligheidWat laten we toe in ons denken? Waarmee vullen we onze gedachtes? Bekleden we ons met innige gevoelens van ontferming, vriendelijkheid, nederigheid, zachtmoedigheid, geduld ( Kolossenzen 3: 12)? De meeste dingen die we zien op tv, films, computer of wat we horen in seculiere muziek is vaak het tegenovergestelde. Waar vullen we onze tijd mee?


Als je nu een dames kledingzaak binnen stapt is het niet zo makkelijk om kleding te zoeken wanneer je hart uitgaat naar eerbaarheid en puurheid. Modeontwerpers richten onze "jonge"dames niet op respectvolle kleding op de manier waar Paulus het in 1 Timotheüs 2:9 het over heeft, juist het tegenovergestelde. Als de "jonge" dames in onze gemeentes gaan leven zoals Christus hen geroepen heeft, zullen ze versterking nodig hebben. Als eerste zorg voor hun harten, door liefde en Bijbelstudie, samen praktisch kijken naar oplossingen en ideeën voor eerbare kleding. Moedig ze daarbij aan!

Eerbare kleding is belangrijk, maar het hart van een "jonge" dame in onze omgeving is belangrijker!

Gebedspunt: Heere God wilt u ons een liefdevol hart geven, die omziet naar andere "jonge" vrouwen. Reacties

 1. Dank je wel voor het gebedspunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw je zet me echt aan het denken met je blog! Nog nooit heb ik nagedacht over dit onderwerp, of heb ik er iemand over horen praten. Samen met mijn dochter van 14 zijn we aan het nadenken wat we hiermee willen, maar veranderingen gaan er komen! ;) Bedankt voor je openheid! Gods zegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor je bericht. Bemoedigend om te horen, zelf had ik er tot 2 jaar geleden ook nooit wat van gehoord, tot de Heere God me bepaalde bij deze teksten. Gods zegen samen met je dochter, ik ben benieuwd! liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat hij verschijnt onder het bericht.