Eerbare kleding

Ruim een jaar geleden las ik de tekst in 1 Timotheüs 2:9, daarin roept Paulus de vrouwen op om zich  te tooien met eerbare kleding. Ik ben met de bijbel opgegroeid en ik kende deze tekst wel verstandelijk, maar terwijl ik deze tekst las was het alsof een bom in mijn hart landde. Ik kwam tot het besef dat ik deze waarheid mij nooit persoonlijk heb aangetrokken.
Misschien herken je dat wel, sommige teksten heb je misschien wel 100 keer gelezen en opeens kan een tekst zo diep landen.
Dat gebeurde dus ook met de tekst uit Timotheüs. Ik wist totaal niet wat de Heere God bedoelde met eerbare kleding. Dit klonk vanuit mijn vlees zo hopeloos ouderwets, ik zag me al lopen in een nonnen gewaad.


Ik heb toen heel eenvoudig  aan de Heere gevraagd of Hij me wilde laten zien wat Hij bedoelde met eerbare kleding.Zoektocht
Ik kreeg een honger om opzoek te gaan wat de Heere God bedoelde met eerbare kleding. Via Google kwam ik op de site van Christapedia over eerbare kleding: 
Deze site zette mij tot nadenken en het gaf een stuk uitleg over de Bijbeltekst uit Timotheüs.

Via internet kwam ik op verschillende Blogs van vrouwen die uitleggen waarom ze bepaalde kledingstukken wel of niet dragen. Mijn denken begon te veranderen. Ik kreeg steeds meer inzicht in het effect wat kleding heeft op mannen en zelfs op vrouwen.
Ik zag dat de mode zo gericht was op het sexy zijn. Korte rokken lieten mijn benen zien, door strakke broeken was het silhouet van mijn benen zichtbaar en werd de vorm van mijn billen weinig verhuld. Strakke bovenkleding lieten de vorm van mijn borsten zien, laag ingesneden truitjes gaven een goede inkijk, laat staan als ik bukte.

Berouw
Toen ik dit ging beseffen kreeg ik een diep berouw dat ik al die jaren niet eervol met mijn lichaam ben omgegaan.
Als ik nu terug kijk op wat de Heere God mij heeft laten zien door Zijn Woord en heeft laten beleven dan zie ik een Heilige God met een groot Vaderhart. De Heere God wil mij geen wetten opleggen hoe iets moet. Hij wil me laten zien waarom Hij iets in Zijn woord heeft laten optekenen en eigenlijk kom ik altijd tot de conclusie dat het gaat om de eer van Zijn Naam door mijn leven heen.


Zelfonderzoek Ik kwam erachter dat de sexy gerichte mode effect had op mezelf en op mijn omgeving. Daarbij ging ik mezelf  5 vragen stellen en die wil ik graag met jullie delen:·         Mijn  lichaam is een tempel van de Heilige Geest. Bij het besef dat de allerhoogste, allerheiligste God door middel van zijn Heilige Geest in je woont waarom zou je lichaam dan willen onteren door oneerbaar met je lichaam om te gaan?·         Als je getrouwd bent is je lichaam voor je man, waarom zou je eigen lichaam op wat voor manier dan ook aan andere mannen willen laten zien?·         Het kijkgedrag van mannen is hun eigen verantwoordelijkheid, maar wat wij aantrekken is onze verantwoordelijkheid. Waarom zou ik mijn broeders in Christus tot struikelen laten brengen? Waarom zou ik de man van een zuster in Christus willen verleiden?·         Door de sexy mode is er veel jaloezie onder de vrouwen. We kennen veel onzekerheid over ons eigen lichaam omdat we het lichaam van een ander mooier vinden. Waarom zou je met het laten zien van je lichaam door weinig onthullende kleding met andere vrouwen willen concurreren, jaloezie willen opwekken?·         De laatste vraag en misschien wel de ingrijpendste vraag voor je zelfbeeld, Waar is je zelfrespect in de mode van tegenwoordig?

Gebedspunt: Here God wilt U mij helpen om in te zien wat U bedoelt met eerbare kleding?Reacties

 1. Ik ben vandaag op je site terecht gekomen. Twee jaar terug liet God me zien dat mijn kleding stijl Hem niet erg verheerlijkte. Ik ben me toen anders gaan kleden. In die tijd was ik me constant bewust van het feit dat ik er anders uitzag. Na een jaar wilde ik dit niet meer en ben ik weer broeken gaan dragen. Het voelde alsof er een wet op me lag, terwijl we juist vrijgekocht zijn van de wet.
  Sinds een tijdje merk ik dat ik weer begin na te denken over eerbare kleding. En nu lees ik je blog waarin je heel duidelijk en mooi verwoord waarom het belangrijk is. Dankjewel daarvoor..
  God bewerkt ons hart op Zijn manier.
  Ik ga je zeker volgen. Veel zegen op weg.
  Hoe heb jij de reacties van anderen ervaren? groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Mirjam voor het delen. Het bemoedigd mij om te horen dat de Heere God je persoonlijk liet zien dat je kleding Hem niet verheerlijkten! Mooi om te zien dat de Heere God je hart veranderd en inderdaad op Zijn manier, Hij is zo groot en ook zo geduldig. Ik heb nooit hele nare reacties gehad, maar mensen kijken wel, ook heb ik een tijd met de Heere God geworsteld of het wel goed is dat ik er zo "anders"uit zie. Kort daarna kreeg ik op mijn hart dat ik leef vanuit de wetsvervulling, ik trek geen eerbare kleding aan omdat het moet, maar omdat ik God wil verheerlijken ook op dit vlak, een ander loopt daardoor tegen een wet aan, en de wet is de Tuchtmeester tot Christus, een ander wordt door onze levens heen geconfronteerd met Gods heiligheid, toen ik dat ging beseffen kreeg ik ook rust om eerbaar gekleed te gaan. Ik vind het mooi om te beseffen dat we het zout der aarde zijn, door de Here Jezus zijn we apart gezet, als we wereld gelijkvormig zijn ook op het gebied van kleding verliezen we de smaak.
   Jij ook Gods zegen, als je het op je hart krijgt om je getuigenis te geven op het gebied van eerbare kleding voor op de blog hoor ik het graag, groetjes Channa

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat hij verschijnt onder het bericht.