Help wat moet ik aan?

Die vraag kennen we allemaal wel. Ik wil graag met jullie andere vragen delen die je aan jezelf kan stellen als je voor je kledingkast staat:


 • Weerspiegelt wat ik draag het Evangelie van Jezus Christus, of leidt het juist af?
 • Haal ik iemand naar beneden met datgene wat ik draag door status, of maak ik iemand jaloers, of laat ik iemand struikelen?
 • Richt ik de aandacht op mezelf door mijn kleding, of laat ik Christus zien?
 • Vind ik mijn waarde in de outfit, of in mijn identiteit in Christus?

Reacties

 1. Wat ik hier wel lastig aan vind is dat ik me ook vrouwelijk wil voelen. Dus bloemetjesjurken, gekleurde vestjes, oorbellen of leuke kettinkjes.. is dat dan oke.... want een grijze muis wil ik niet zijn.
  Jezelf mooi voelen vind ik wel eerbaar, we zijn tenslotte gemaakt naar Zijn evenbeeld. En een gezond zelfbeeld is belangrijk. De regel over aandacht richten op je kleding is denk ik heel persoonlijk. Je geeft me weer stof tot nadenken, dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het een mooi verlangen van je om vrouwelijk gekleed te gaan. Het is voor mij ook steeds weer zoeken naar een stuk eenvoud, het beste kan je dat zelf aan de Heere God vragen. De tekst uit 1 Petrus 3:3b vind ik zelf een hele mooie aanvulling:Uw sieraad moet niet bestaan in iets uiterlijks: het vlechten van het haar, het dragen van gouden sieraden, of het aantrekken van mooie kleren; maar uw sieraad moet zijn de verborgen mens van het hart, met het onvergankelijke sieraad van een zachtmoedige en stille geest, die kostbaar is voor God. Het zijn geen regeltjes wat wel of niet mag, maar op het moment dat je steeds meer de Heere Jezus leert kennen ga je steeds meer rusten in Hem. en gaat de nadruk liggen op de verborgen mens en het sieraad wat niet vergaat. Alles wat we dragen gaat voorbij is niet eeuwig, maar Gods werk door de Here Jezus Christus (sieraad) is eeuwig en blijvend. veel zegen!

   Verwijderen
 2. Als we tot geloof in Christus gekomen zijn, is het de bedoeling dat we schijnen als lichten/sterren in deze wereld. Ik denk dat het zeker worden tot uitdrukking in je kleren op Wie je gericht bent.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat hij verschijnt onder het bericht.