Mijn gebed voor jou...

In December mocht ik een tijdje in Israël zijn, ondanks dat ik mijn gezin moest missen was het een hele goeie tijd, vooral omdat ik in de stilte kwam. Ik had geen verplichtingen en verantwoordelijkheden; geen was, geen stofzuiger of stofdoek die eventueel in mijn gedachte naar boven zou kunnen komen. Enige elektronica wat ik bij me had was mijn mobiel met een sms en bel functie (ja ja die zijn nog te koop) en een fototoestel. Ik had mijn Bijbel en een goed dagboek mee.
Mijn hoofd werd elke dag leger, het was heel mooi om mee te maken dat mijn hoofd en hart weer rustig werden voor de Heere God. Zo mooi dat de Heer Jezus tegen Martha zegt ; Slechts één ding is nodig. Maria heeft het goede deel uitgekozen; zij zat aan de voeten van de Heere Jezus (Lukas 10: 39-42). Echt genade van de Heere God dat ik in deze tijd van stilte een vernieuwd en versterkt hartsverlangen kreeg: Mijn ziel verlangt, ja, bezwijkt zelfs van verlangen naar de voorhoven van de Heere; mijn hart en lichaam roepen het uit tot de levende God. Psalm 84:3.

Het is goed en zo nodig dat er in deze hectische wereld waar onze gedachtes beïnvloedt worden door nutteloze informatie, wij als gelovige vrouwen geestelijk opstaan..... om vervolgens aan de voeten van de Heere Jezus te gaan zitten om in Zijn stilte (voorhoven) te komen. Vrouwen die dwars door moeite en strijd hun leven overgeven aan Hem, met als doel om de Heere Jezus steeds meer te kennen, te groeien in Zijn genade, Spreuken 3:6: Ken Hem in al je wegen, dan zal Hij je paden rechtmaken.


En daar begint mijn gebed voor jou en voor mezelf natuurlijk net zo...

Vader, ik dank U voor de genade die U ons gegeven heeft door uw Zoon de Heere Jezus.
Vader laat er een generatie vrouwen opstaan die alleen maar roemen in het kruis van de Heere Jezus.
Maak ons vastbesloten om ons helemaal alleen voor U te laten zijn.
Vader help ons om de keus te maken om onze wil over te geven aan U. Heere help ons om alles wat ons bezig houdt los te laten en volledig te vertrouwen op U; mijn Heere God.
Heer laat ons breken met de dingen die ons afhouden  van uw heiligheid. Heere laat ons leven zo doordrenkt zijn met het besef dat we één zijn in U Heere Jezus, zodat ons leven vol van schoonheid is, die U Heere Jezus vreugde geeft.
Help ons Heere om alleen maar te bouwen op één persoon, op U Heere Jezus.

Amen.

Praktisch:

Wat zijn jouw verlangens ten opzichte van je stille omgang met de Heere God? Wat gaat goed? Waarin zou je willen groeien?


Reacties

 1. Dag Channa,

  Wat een heerlijke tijd moet dat geweest zijn, daar verlang ik soms ook zo naar! Door de drukte van het gezin is er bijna geen stille tijd en als je het dan heb dan ben je vaak nog te moe om of te lezen of te denken . Wat hebben we ook Gods Geest nodig die ons er toe zet om die tijd te nemen in gebed en overdenking. Mijn verlangens zijn om steeds dichter achter Jezus aan te gaan en Hem te volgen in een zelfverloochende weg. Ik val dagelijks maar Hij richt mij op en heft mijn hoofd omhoog zodat ik weer elke dag opnieuw mag beginnen. ik zou willen groeien in geloof, meer liefde, afsterven van de oude mens en meer en meer het vlees gekruisigd hebben om Gode gehoorzaam te zijn zodat Hij alle eer mag ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Alida, ja was heel erg fijn. Heel herkenbaar wat je beschrijft, het is ook echt zoeken en samen met de Heer kijken waar je stille moment kan pakken. Bedankt voor het delen van je verlangen, elke dag weer gericht zijn op de Here Jezus! Veel zegen en Zijn leiding in je dagelijkse wandel met Hem, groetjes Channa

   Verwijderen
 2. Dag Channa,
  Wat schrijf je toch altijd diepe en inhoudsvolle stukjes, zo gericht op Jezus alleen. Ik moet bekennen dat stille tijd bij mij ook vaak pas komt als al het andere werk klaar is en ik dus moe ben. De Heere krijgt vaak de restjes van mijn dag en tijd en dat is eigenlijk heel erg.... Ik wil graag meer toewijding en een leven dat alleen maar op Jezus gericht is, leven tot Zijn eer. Hij is het zo waard! Ik ben dankbaar voor jouw aansporing, Channa, en ik bid of ik elke dag meer mag groeien in liefde tot Jezus en toewijding aan Hem. Ook dit mogen we met lege handen van Hem verwachten, Hem alleen de eer!

  Hartelijke groeten van Marjet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor deze mooie post. Ik hoop zo dat je door gaat met schrijven. Mijn verlangen ten opzicht van mijn stille tijd met God is dit, ik zeg het in het Engels omdat het een regel uit een lied is: To know Jesus is to want to know Him more. Ik wil Hem graag intiemer leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat hij verschijnt onder het bericht.