Een vrouw met vrede in haar hartU dan geliefden, omdat u dit van tevoren weet, wees op uw hoede, zodat u niet door dwaling van normloze mensen wordt meegesleept en afvalt van uw eigen vastheid, maar groei in de genade en kennis van onze Heere en zaligmaker Jezus Christus, 2 Petrus 3:17-18
Door de keuzes die wettelijk gemaakt zijn is het verderf behoorlijk toegenomen en menselijk gesproken is daar geen weg meer terug. De wetten lijken vrijheid te geven aan de behoefte van ieder mens, maar uiteindelijk leidt het tot een situatie waarin ieder doet wat goed is in zijn eigen ogen, want waar afgunst en eigen belang is, daar heersen wanorde en allerlei kwade praktijken, Jacobus 3: 16.
Het doel in het leven is om door onze levens heen, door Zijn schepping, de Heere Jezus te verheerlijken, zodat God aan Zijn eer komt. 

Passief
Het is lastig om als gelovige vrouw dit doel scherp te houden in een omgeving waar het moraal snel achteruit gaat. 
We kunnen passief worden in ons denken; dan zijn we niet op onze hoede, we worden meegesleurd in denkbeelden en dan vallen we af van onze eigen vastheid, we blijven kind van God maar we worden heen en weer geslingerd, dat is alles behalve fijn, dat staat haaks op de vrede van de Heere God. Een heftig voorbeeld van een denkbeeld wat vorige eeuw is opgekomen is; baas in eigen buik, wij vrouwen beslissen zelf of we leven willen houden of niet. Dat lijkt vrijheid  en als we passief dit toelaten in onze gedachten dan gaan we hierin mee en denken we dat iedereen het zelf mag beslissen. Maar abortus, het nemen van gegeven leven geeft geen vrede het brengt de dood in de moederschoot en geeft psychische problemen bij de vrouw.

Actief
De oplossing voor een passief denkleven is een actief denkleven, daar worden we voor opgeroepen; wees op uw hoede, in de grondtekst wordt hier het Griekse woord phu’lasso gebruikt; iets bewaken, koesteren zodat het niet weggerukt wordt. We mogen nieuw leven wat de Heere God geeft koesteren, we mogen hierin gaan staan voor het leven van God.
Hoe kunnen we als vrouw in Gods vrede blijven terwijl de wereld om ons heen donkerder wordt? Het Fundament van onze vrede is de Heere Jezus, Hij is de bron van alle vrede. Hij beschikt en heeft de leiding, wij niet. Op het moment dat we zelf de leiding proberen te nemen, of een situatie laten heersen dan zal angst, geestelijke armoede of ontmoediging in onze levens heersen. We Mogen in Christus blijven, door gebed, Zijn Woord, Zijn waarheid, hierdoor staan we toe dat Zijn macht ons dagelijks verandert; ons heiligt. Wanneer we ons laten leiden door de Heilige Geest, zullen we ook de vrucht van de Geest ervaren; liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en zelfbeheersing, Galaten 5:22-23.

Gods Woord
Als we ons verdiepen in Gods Woord en Zijn profetieën begrijpen zijn we een andere vrouw en veranderd deze kennis onze levens:
·         Je zal meer geduld hebben met mensen omdat je weet wat echt belangrijk is in het Leven, we hebben een eeuwig perspectief en niet een tijdelijke.
·         Je omhelst Gods geestelijke snoei in je leven om je geloofsleven te laten groeien.
·         Je deelt geloof, wijsheid en hoop met je eventuele man, kinderen en iedereen in je omgeving.
·         Je weet dat je toewijding, gehoorzaamheid, vertrouwen en arbeid in de Heere niet tevergeefs zijn.
·         Je klampt je niet vast aan de dingen van deze wereld omdat ze zullen verdwijnen.


De goddeloze doet een bedrieglijk werk, maar wie gerechtigheid zaait, oogst betrouwbaar loon, Spreuken 11:18.

Reacties

  1. Dank je wel ( ik moet wel moeite doen om je blog te lezen. kan de lettertjes bijna niet zien)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat hij verschijnt onder het bericht.